Afvoer ontstoppen zelf doen

Afvoer loopt niet goed weg

De beste tips bij een verstopte afvoer

Elk huishouden krijgt vroeg of laat te maken met een verstopte afvoer. Het water loopt niet weg uit de wasbak of het water blijft staan in de douchecabine. Het ergste is nog wel een verstopte wc!

  • Bent u het zat om telkens de verstopte afvoer te moeten ontstoppen?
  • Wilt u niet meer gewapend met ploeper en handschoenen jouw gootsteen te lijf gaan?

Lees dan de onderstaande tips om de kans op een verstopte afvoer te voorkomen.

  • De gootsteen is geen afvalbak
  • Spoel geen (vloeibaar) vet weg
  • Uw toilet is geen afvalbak
  • Haren
  • Preventief onderhoud

Bij de loodgieter Rotterdam kan men alle informatie vinden over een verstopte afvoer.

Het gebruik van gootsteenontstopper: Sommige opstoppingen kun je door middel van eenvoudige producten gelukkig zelf verhelpen en in sommige gevallen kan je gebruik maken van eenvoudige huis, tuin en keukenmiddeltjes. Mocht dit je niet helpen dan kan je zul je moeten overstappen om gootsteenontstopper. Je kunt voor vloeibare of mechanische gootsteenonstoppers kiezen. Dit is afhankelijk van de aard van de verstopping.

Afvoer verstopping

Afvoer verstoppingen komen overal voor en zorgen voor veel overlast. Het water spoelt niet goed of helemaal niet meer weg. U kunt het apparaat of het afvoer niet meer gebruiken, dat is erg vervelend. Een verstopping kan zich voordoen in uw riool, afvoer, gootsteen, doucheputje, vaatwasser, toilet, afvoer van afwasmachine, keuken afvoer, regenpijp en wasbak. U ziet dat zich op veel plekken verstoppingen kunnen voordoen. Loodgieter Rotterdam kan een verstopping voor u verhelpen.

De oorzaken van een verstopping

Op veel plekken kunnen verstoppingen ontstaan, maar wat is de oorzaak van deze verstoppingen? Veel verstoppingen worden veroorzaakt door vet, haren, voedsel en vuil. Vet hoopt zich vaak op aan de binnenkant van uw afvoer waardoor de diameter waar water door kan lopen steeds kleiner wordt. Zo ontstaat er een verstopping. Maakt daarom regelmatig uw afvoer schoon en haal de haren en achtergebleven voedsel weg. Let er ook op wat u wegspoelt, sommige dingen kunt u beter weggooien.

Verstopte toilet

Een verstopping in het toilet is zomaar aan de orde. Mensen gooien veel dingen door het toilet die daar niet horen. U kunt denken aan frituurvet, eten, condooms en te veel toiletpapier. De riolering is zomaar verstopt. Het vet van eten en van het frituurvet hoopt zich net als bij de afvoer aan de binnenkant op. Er kan steeds minder water doorheen stromen tot dat de riolering helemaal dicht is geslipt. Vervolgens moet u uw riolering gaan ontstoppen of laten ontstoppen.

Loodgieter Rotterdam inschakelen

Veel verstoppingen kunt u voorkomen door goed op te letten wat u allemaal weg spoelt. Kampt u met een ontstopping dan zijn er veel middelen om een verstopping te verwijderen. Let er wel op dat de meeste van deze middelen uw afvoer ook aantasten. Het is daarom vaak beter om bij een verstopping loodgieter Rotterdam in te schakelen die de verstopping op een veilige manier kan verwijderen.